Kleine afwijkingen in de baan van de aarde vormen de trigger voor een ijstijd, waardoor ijsbergen op grotere afstand van Antarctica afsmelten en zo de oceaanstromingen beïnvloeden. Infographic voor het magazine ‘Resultaat’ van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
What lies beneath? Revealing the massive Hunga caldera (~ 5 km diameter) below the waterline. 3D model combining elevation data from American Geophysical Union (AGU) and bathymetrics from National Oceanic & Atmospheric Administration (NOAA) and General Bathymetric Chart of the Oceans (GEBCO). Rendered with Blender. Explore and download data here.
Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is zeven dagen op slot vanwege een grote onderhoudsbeurt aan de taxibaan voor vliegtuigen. Alleen de politie- en traumahelikopter kunnen nog gebruik maken van het vliegveld.
Leuk inkijkje in DUIC door Charlie van Dijk over datavisualisaties en visualstorytelling.
Inclusief kleurrijke foto door Robert Oosterbroek van ons vrolijke dak.
‘Infographics die de nietsvermoedende kijker direct raken, fascineren en nog lang blijven hangen. De visualisaties van Frédérik ruys vertellen je iets wat je nog niet wist, op een manier die je nieuwsgierig maakt. Grafisch ontwerper Henk-Jan Panneman bezocht Frédérik in zijn Utrechtse studio met de vraag: “Kan je mij dat ook leren?”’
Woonkaart 0.1 is onderdeel van de publicatie ‘Wat wij willen is nog nooit gedaan, De kracht van integraal bouwen’. Een handreiking om te tonen waar tot 2050 1,7 miljoen woningen zijn te bouwen in samenhang met de andere grote ruimtelijke opgaven van Nederland.
De Nederlandse bodem is in beweging. Niet alleen door geologische processen, maar vooral ook door bedrijvigheid. Zo zorgen ontwatering, grondwaterpeilverlagingen en delfstofwinning voor inklinking van de bodem. Datavisualisatie Frédérik Ruys, data Ramon Hanssen (www.bodemdalingskaart.nl)
Reliëfkaart gegenereerd dmv
– LIDAR-hoogtedata (lasermetingen vanuit de lucht)
– SONAR-bodemdata (sonarmetingen vanaf schepen)
Journey times by rail and air
Raad voor Leefomgeving en Infrastructuur
Juli 2020
Neerwaartse spiraal van bodemdaling
Juli 2020
De Nederlandse bodem heeft last van verzuring, vermesting, verdroging, verdichting en een verhoogde kwetsbaarheid. Ook de waterkwaliteit voldoet niet aan de normen en bodems houden te weinig water vast en stoten te veel broeikasgassen uit. Visualisaties voor het Rli-rapport De Bodem bereikt.
Macedonië tot 1913
Groene Amsterdam
April 2020
Jaarlijkse alcoholconsumptie per Nederlander
Quest, juni 2020
Van onze jaarlijkse alcoholconsumptie kun je een stevig feestje bouwen.
Visualisatie en animatie voor Quest Braintainment.
De afbouw van de gaswinning in Groningen ligt volgens met Ministerie van EZK op schema: medio 2022 geen winning meer.
Zandverbruik in beeld
Visualisaties voor trendcahier ‘Zandtekort?’ van Rijkswaterstaat.
Één kilo kosmos
Quest Braintainment,
Mei 2020
Waaruit is ons universum opgebouwd? Stel we persen het heelal samen, stoppen het in de blender en sorteren daarna alle onderdelen? Hoe liggen dan de verhoudingen? Visualisatie en korte animatie voor Quest Braintainment.
De noodzaak voor het renoveren van Het Binnenhof is hoog en de wensen zijn groot. 3D Reconstructie van het politieke centrum voor Het Financieele Dagblad.
Poster voor Uitgeverij Noordhoff ter gelegenheid van de lancering van hun vernieuwde lesmethode economie ‘Pincode’.
Dagelijkse verbruiken we 15,8 miljard liter olie
In 2000 werd voorspeld dat we in 2020 minder olie zouden oppompen. Maar helaas: het is alleen maar meer geworden.
Visualisatie van een 353 meter hoog olievat voor Quest Braintainment.
It can be hard to find the most appropriate visualization method. But the basic journalistic questions and the structure of your data-set already define your visualization. To help you find it, I built this taxonomy.
De Raad voor de Leefomgeving stelt vast dat bij de aanpak van duurzaamheidsopgaven soms kansen worden gemist door tekorten in het regionale kennis- en innovatiesysteem, waarin bedrijven, overheden, maatschappelijke organsaties en kennisinstellingen samenwerken.
Nederland moet verduurzamen. Onze energievoorziening, ons voedselsysteem en onze economie zullen de komende decennia fors veranderen. Ook zullen wij ons aan de klimaatverandering moeten aanpassen. Visualisaties voor de Raad van de Leefomgeving over de aanpak van de verduurzaming van Nederland.
Dat de Oude Egyptenaren piramides bouwden is niets bijzonders. Op verschillende plaatsen zijn in het verleden piramides gebouwd. Een overzicht voor Quest Historie.