Onderzoek naar gekoppelde aardbevingen
Aardbevingen lokken soms nieuwe bevingen uit. Met nieuwe inzichten over de onderliggende mechanismen kunnen we ons beter voorbereiden op een volgende aardbeving.
Meer info
Aardbevingen lokken soms nieuwe bevingen uit. Met nieuwe inzichten over de onderliggende mechanismen kunnen we ons beter voorbereiden op een volgende aardbeving. Visualisatie over het onderzoek naar gekoppelde bevingen voor het jaarlijks magazine Resultaat van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
In de transitie naar een duurzame economie zal de financiële sector een belangrijke rol moeten spelen. Dat gaat echter niet vanzelf. Sturing is nodig om te zorgen dat de financiële sector zich daadwerkelijk voorbereidt op en versneld bijdraagt aan de transitie.
Dankzij een studie van het Centraal Planbureau is er voor het eerst zicht op de verschillende functies van bv’s. Er worden bv’s opgericht om te sparen, te beleggen, een pensioen op te bouwen, vastgoed te beheren of deelnemingen in andere ondernemingen te beheren.
Het Nederlandse financiële stelsel heeft de coronacrisis goed doorstaan en kan toekomstige schokken opvangen. Volgens het CPB zijn er echter wel risico’s die elkaar kunnen versterken, aangedreven door hoge energieprijzen en inflatie, en daardoor een grotere impact kunnen hebben.
Scholen in het voortgezet onderwijs (vo) verschillen sterk in het aantal leerlingen dat – na het behalen van het eerste diploma – doorstroomt naar een hoger onderwijsniveau in het vo, het zogenoemde ‘stapelen’. Infographic voor het CPB.
De Nederlandse bodem heeft last van verzuring, vermesting, verdroging, verdichting en een verhoogde kwetsbaarheid. Ook de waterkwaliteit voldoet niet aan de normen en bodems houden te weinig water vast en stoten te veel broeikasgassen uit. Visualisaties voor het Rli-rapport De Bodem bereikt.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }
Nederland telt ongeveer 250.000 mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA). Ongeveer 20.000 mensen uit deze groep verkeren in acute zorgnood. Voor hen is de problematiek vaak chronisch en meervoudig. Animatie ter ondersteuning van het rapport ‘Zorg voor veiligheid’ van de Onderzoeksraad.
Op 10 juli werd de tweede Utrechtse Urban Trail gehouden. Het parcours van deze marathon liep door een aantal iconische gebouwen, waaronder ’t Hoogt. Op ’t filmdoek werd bijgaande animatie vertoond, die Frédérik voor die gelegenheid maakte.